Un tânăr a fost accidentat în timp ce traversa neregulamentar strada Mărășești din Suceava. Un caz asemănător a avut loc și în Dolhasca


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni au fost înregistrate două cazuri în care pietonii au fost accidentați în timp ce traversau neregulamentar strada, arată un comunicat al IPJ Suceava.

Astfel, în jurul orei 20:05, un tânăr de 23 de ani din comuna Pătrăuţi a fost lovit de o mașină în timp ce era angajat în traversarea neregulamentară a străzii Mărăşeşti din municipiul Suceava, prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Pietonul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.           

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași zi, dar după amiaza, un bărbat de 34 de ani din orașul Dolhasca nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, ocazie cu care, a surprins și accidentat ușor o femeie de 82 de ani din aceeași localitate, care, în calitate de pieton, traversa drumul prin loc nepermis și fără să se asigure.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției și s-a deplasat la domiciliu de unde a apelat serviciul de urgență 112 și a sesizat evenimentul.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a pietonului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și victimei li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de