Doi tineri au fost răniți în urma unui accident rutier produs în comuna Satu Mare. Conducătorul auto era băut și avea permisul suspendat


Intră acum și în grupul de

Doi tineri de 19 și 20 ani, ambii din comuna suceveană Satu Mare, au fost răniți după ce autoturismul în care se aflau, fiind scăpat de sub control, a părăsit partea carosabilă.

Evenimentul a avut loc duminică dimineața, pe DC „sub prund” din com. Satu Mare.

Imagine ilustrativă

Tânărul de 20 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, după efectuarea unei curbe spre dreapta, din cauza neadaptării vitezei pe sector de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul părăsind partea carosabilă.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, precum și a pasagerului din autoturism, de 19 ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că tânărul are permisul suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea unui autovehicul de către o persoană a cărui drept de conducere a fost suspendat”.

De asemenea, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.


Intră acum și în grupul de