Luna Diasporei va deveni luna RePatriot din 2020. Gheorghe Flutur anunță că vrea să ducă Bucovina peste Oceanul Atlantic


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a apreciat duminică, lucrările Summit-ului RePatriot care s-a încheiat la Gura Humorului, ca fiind ”un mare câștig pentru Bucovina”.  

”A fost un mare câștig acest Summit RePatriot de la Gura Humorului pentru că am avut în zonă circa 200 de oameni importanți din Diaspora, din toată lumea, care s-au întâlnit și au discutat investitii pentru România. Am văzut oamni care au o pregătire si o experiență excepțională, în diverse domenii”, a menționat Gheorghe Flutur.

El speră ca toate discuțiile purtate la Gura Humorului să se materializeze în cele din urmă în câteva investiții, mai ales în sectorul turistic al județului.

”M-am gândit pe turism la Masivul Rarău, pe care îl deschidem, facem acum și cel de al treilea drum și ce ar insemna investiții în turism venite la acest nivel? Pentru că aici am văzut oameni care discută de cifre de afaceri absolut remarcabile și care conduc sute sau chiar mii de salariați”, a subliniat șeful executivului județean sucevean care a anuțat că ia în calcul pentru perioada următoare o ”posibilă prezență a Bucovinei la tîrguri de peste ocean, din SUA”.

Flutur a ținut să anunțe că începând cu anul 2020 Luna Diasporei va fi organizată sub egida RePatriot.  

Anul viitor vrem, sub această egidă și siglă, RePatriot, să organizăm toate evenimentele mari din Luna Diasporei. Și mă refer la Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei unde oamenii din RePatriot ar urma să aducă alți prieteni să participe la acest Festival dar și alte evenimente cum ar fi Pelerin in Bucovina, Festivalul Păstrăvului, Rock Castle și așa mai departe și mi-a plăcut foarte mult ideea lor că cei 5 milioane de români din diaspora dacă mai aduc un prieten din țara în care lucrează înseamnă 10 milioane de turiști în România. Și eu cred că o bună parte dintre ei și în Bucovina”, a subliniat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de