Specialiștii britanici au instruit educatorii din România privind metodele inovatoare de predare a primelor noțiuni matematice, în cadrul Conferinței de Educație Timpurie desfășurate în Suceava

Peste 300 de educatori au beneficiat de sesiuni de formare gratuite, centrate pe metode inovatoare de predare a primelor noțiuni matematice, în cadrul Conferinței de Educație Timpurie, desfășurate pe 9 noiembrie la Suceava. Training-urile au fost susținute de specialiști britanici, care au oferit exemple de practici cu aplicabilitate imediată, adaptate nevoilor generațiilor actuale și condițiilor din sistemul educațional românesc. Manifestarea a fost organizată de FIRST7 Parents & Educators Coaching, primul centru pentru educație timpurie din România.

Potrivit organizatorilor, evenimentul cu tema ”Tehnologie și dezvoltarea inteligenței matematice” a debutat cuworkshop-ul ”Making Maths Magic”, susținut de Anita Curtis, trainer și planificator calificat în domeniul educației timpurii. Trainerul a demonstrat că, în educația timpurie modernă, matematica devine accesibilă și atractivă pentru copii, cu ajutorul dezordinii creative. Anita a încurajat educatorii să amestece resurse accesibile, precum figurine, jeleuri, pompoane, pene, sclipici sau paste pe care să le sorteze numărând împreună cu copiii.

Helen Battelley,consultant, antrenor, autor și speaker de renume internațional în domeniul dezvoltării fizice și mișcării în educația timpurie și primară, le-a oferit participanților două ore pline de energie pozitivă și activități fizice educative. Specialistul a explicat modul în care acestea contribuie la dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor și a funcțiilor motorii. Plecând de la premisa că energia unui educator se transmite copiilor, sala a fost provocată să participe activ în activități fizice care au simulat contexte fascinante pentru copii, precum un spectacol de circ.

”Experiența de astăzi a fost, nu atât despre cunoștințe, cât mai ales despre o atitudine pe care trebuie să o ai în livrarea cunoștințelor. Am învățat lucruri  extraordinare, pe care le voi aplica, cu entuziasm, la clasă. Plec cu un bagaj important de informații și cu zâmbetul pe buze” – educator, participant la Conferința de Educație Timpurie, Suceava

”Conferința de Educație Timpurie se află la cea de-a VI-a ediție desfășurată în București. Anul acesta am marcat și organizarea într-un oraș de provincie, iar numărul mare de participanți nu poate decât să ne bucure. Fundația Acorns își propune organizarea Conferinței de Educație Timpurie și în alte regiuni din țară. Acest proiect pentru comunitate poate crește doar cu sprijinul partenerilor din mediul privat și instituțional”, spune Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie.

Parteneri: Rotary Club, Borsec, Autonom, Tehno World, Edu Max

Cu sprijinul: Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava

loading...