Două transporturi ilegale de lemn de foc, depistate în trafic de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, sâmbătă, două transporturi ilegale de lemn de foc.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă la ora 10:00, polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești, au oprit pe DC 38 B în localitatea Dărmănești, pentru control, o utilitară ce transporta material lemnos deplasându-se dinspre Rădăuți spre Suceava.

Autoutilitara era condusă de un bărbat de 36 ani, din comuna Sucevița, care a declarat că nu deține documente de însoțire a materialului lemnos.

Împreuna cu pădurarul din cadrul O.S. Pătrăuți s-a constatat că acesta transporta un volumul de 2,00 mc de lemn foc rășinoase tăiat 30/40 cm și crăpat.

În acest caz  s-a dispus sancționarea contravenționala a șoferului cu amenda în sumă de 2.500 lei și confiscarea materialului lemnos.

Tot sâmbătă, la ora 15:50, pe raza comunei Dorna Candrenilor, în satul Poiana Negrii,  pe D.J. 174, polițiștii din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Iacobeni au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 31 ani, din  Vatra Dornei. Cu ocazia verificării autoutilitarei s-a constatat că în aceasta era transportat material lemnos – lemn foc esenţă molid fără aviz de însoţire a materialului lemnos.

Lemnul a fost inventariat de personalul silvic, din cadrul OS Dorna, rezultând cantitatea de 2,376 mc lemn foc esență molid, în valoare de 389,66 lei.

Șoferul a fost amendat, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Dorna.(N.B.)


Intră acum și în grupul de