Mai mulți șoferi băuți au fost identificați în localitățile din județul Suceava. Unul dintre ei, fără permis și cu o alcoolemie de 1,26 mg/l, a ajuns în arest


Intră acum și în grupul de

Patru șoferi s-au ales, joi, cu dosare penale după ce au fost depistați conducând mașini sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, șoferul cu cea mai mare alcoolemie a fost prins pe raza comunei Breaza. În jurul orelor 15:30, polițiștii care patrulau în zonă au observat un Opel Corsa despre care știau că avea plăcuțele retrase.

Aceștia au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 48 de ani din județul Iași. Din verificări a rezultat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din data de 6 decembrie.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație de 1,26 mg/l  alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au recoltat  două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Prin urmare, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava. Pe numele său a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.         

În continuare, la orele 16:50, un alt șofer băut a fost identificat pe DJ178, în localitatea Bălăceana. Acolo, polițiștii au oprit pentru control un vehicul condus de un bărbat de 45 de ani din localitate, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Ceva mai târziu, în jurul orelor 20:30, și în municipiul Suceava a fost identificat un amator de a conduce sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, pe str. Gheorghe Doja a fost oprită pentru control o Skoda Octavia condusă de un sucevean de 38 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Un alt șofer băut a fost prins pe str. Piața Unirii din Rădăuți.

Polițiștii care patrulau în zonă, în jurul orelor 21:15, au observat un Porsche cu nr. de circulație provizoriu, care circula sinuos și la vederea echipajului de poliție a schimbat direcția de deplasare.

După ce autoturismul a fost oprit, polițiștii au constatat că șoferul emană halenă alcoolică și era incoerent în vorbire. Astfel, i s-a solicitat să sufle în aparatul etilotest, lucru pe care l-a refuzat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l în sânge”.


Intră acum și în grupul de