Un adolescent din Marginea a furat o autoutilitară și a ajuns cu ea în gardul unui consătean. El este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 15 ani este cercetat penal după ce a furat o autoutilitară pentru a se plimba și a comis cu ea un accident rutier.

Fapta a ieșit la iveală după ce un bărbat din comuna Marginea s-a trezit, duminică noaptea, cu o autoutilitară în curtea gospodăriei sale. Vehiculul, care a distrus o porțiune din gard, a fost abandonat.

Acesta a anunțat poliția, care a identificat proprietarul, un localnic de 28 de ani.

La rândul său, acesta a declarat că autoutilitara se afla parcată în fața imobilului fratelui său, fără a fi asigurată și având cheile în contact. De asemenea, acesta a mai declarat faptul că a fost contactat telefonic de către o femeie, mama adolescentului în cauză, care i-a relatat faptul că fiul său în vârstă de 15 ani i-a sustras autoturismul și l-a condus pe raza comunei Marginea, pierzând controlul autoutilitarei și intrând în coliziune cu un gard.

Ulterior, în jurul orei 02:30, a fost identificat și adolescentul, care nu avea leziuni vizibile în urma impactului. Acesta a relata că, duminică, aproximativ în miezul nopții a luat autoutilitara respectivă, care avea cheile în contact, pentru a se plimba pe raza comunei Marginea și a condus  autoutilitara pe o distanță de aproximativ trei km pe raza comunei menționate, iar la un moment dat a pierdut controlul autoutilitarei, intrând în coliziune cu un gard.

Având în vedere împrejurările producerii evenimentului rutier precum și faptul că nu deține permis de conducere, acesta s-a speriat, părăsind locul tamponării.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, urmând a se efectua cercetări față Dochia Ionuț pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”.


Intră acum și în grupul de