Numele bobocilor de la universitatea suceveană, introduse în Registrul matricol unic


Intră acum și în grupul de

Numele celor care vor ocupa cele 928 de locuri bugetate, din care 10 pentru romi, 1922 locuri cu taxă de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava vot fi introduse în Registrul matricol unic. Pentru studiile de licenţă la ID sunt scoase la concurs 960 de locuri.
Registrul matricol unic este în faza finală, astfel încât, de la 1 octombrie, toţi studenţii înscrişi în primul an la universităţile de stat şi private din ţară vor fi înregistraţi în această bază de date naţională, a precizat consilierul ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

„Mai sunt de finalizat detalii cum ar fi natura informaţiilor despre fiecare student pe care le vom introduce în această bază de date. Este în pregătire un ordin de ministru prin care tuturor universităţilor li se va solicita lista studenţilor înscrişi în primul an de studii în 2009-2010”, a explicat Remus Pricopie.

Potrivit consilierului ministrului, acest program va funcţiona experimental în anul universitar 2009-2010, iar începând din octombrie 2010 va fi complet operaţional.
„Registrul matricol unic va putea fi folosit atât pentru analize şi statistici legate de studenţi şi programe de studii, dar se va putea ţine şi un control strict al diplomelor emise”, mai spune consilierul ministrului Educaţiei.

Registrul matricol unic, în care să apară toţi studenţii din facultăţile acreditate, va fi o soluţie la problema diplomelor ilegale, în condiţiile în care, până acum, diplomele cu antetul ministerului se dădeau fără niciun control.
Procedura de eliberare a diplomelor ţine de deontologia universitară. Se merge pe încredere, respectiv Editura Romdidac eliberează diplome în alb, cu antetul şi însemnele Ministerului Educaţiei, în funcţie de câte astfel de documente cere fiecare instituţie de învăţământ acreditată sau autorizată. Şi asta fără niciun control.
Anul acesta a fost primul an în care ministerul a cerut să avizeze numărul diplomelor cerute de universităţi.
Altfel spus, Registrului matricol unic va fi o bază de date cu toţi studenţii care, fiind înscrişi la facultăţi acreditate, ar urma să obţină, legal, diploma de licenţă.


Intră acum și în grupul de