Detaliile accidentului cu doi tineri răniți de la Arbore: Șoferul era băut, iar din cauza vitezei a pierdut controlul mașinii intrând în șanț și apoi s-a răsturnat pe un teren agricol


Intră acum și în grupul de

Șoferul mașinii care s-a răsturnat duminică dimineața pe un teren agricol din comuna Arbore consumase alcool, potrivit cercetărilor poliției.

Astfel, un tânăr de 21 de ani din comuna Arbore, conducea duminică dimineața autoturismul VW Golf, pe DN 2K, în afara localității Arbore, având direcția de deplasare dinspre comuna Arbore spre comuna Iaslovăț.

Ajungând pe un sector de drum în curbă la stânga, din cauza vitezei neadaptate,tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a intrat în șanțul din apropierea părții carosabile și apoi pe un teren agricol, după care s-a răsturnat.

 Șoferul și un pasager de pe locul din dreapta față în vârstă de 27 ani din Iaslovăț, au suferit leziuni.

Pasagerul a rămas încarcerat în mașină și a fost necesară intervenția lucrătorilor ISU Suceava pentru extragerea acestuia după care cei doi au fost transportați la Spitalul Mun. Rădăuți.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate totodată probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru  „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”.


Intră acum și în grupul de