Doi bărbați au încercat să evite controlul de frontieră în Vama Siret și se ascundeau după camioane. Ei sunt cercetați penal și au fost plasați în carantină

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat în Vama Siret doi bărbaţi, șoferi de rezervă ai unor mijloace de transport marfă, care au încercat să evite controlul de frontieră deoarece nu puteau face dovada calităţii lor, fapt ce ar fi condus la izolarea acestora la domiciliu.

Potrivit Comisarului șef de poliție de frontieră Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, în data de 13 aprilie, în jurul orei 22:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, pe una din arterele de control pentru automarfare, polițiștii de frontieră au observat doi bărbați care se deplasau pe jos, printre mijloacele de transport marfă.

Înainte de a ajunge la toneta de control, bărbații s-au ascuns după camioanele care se aflau în așteptarea efectuării formalităților de frontieră, încercând astfel să se sustragă controlului de frontieră.

Sursa precizează că persoanele au fost reținute de către polițiștii de frontieră, iar în cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cei doi bărbaţi au dublă cetățenie, română și ucraineană, S.A., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza județul Botoșani și G.S., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Pe timpul cercetărilor, aceștia au declarat că au coborât din două camioane şi au încercat să evite controlul de frontieră deoarece au statutul de ,,al doilea șofer” și nu aveau documentele necesare pentru a dovedi acest lucru.

Poroch Serițan menționează că bărbaţii au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din punctul de frontieră, care au dispus măsura izolării acestora la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, cei doi sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând în continuare a fi desfășurate cercetări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.