Medicii suceveni nici nu vor să audă de prelungirea programului de lucru


Intră acum și în grupul de

Faptul că oficiali din Ministerul Sănătăţii intenţionează să schimbe medicilor din spitalele publice programul de lucru îi nemulţumeşte total pe doctorii suceveni. Mai exact, programul acestora ar urma să se modifice de la şapte ore la opt ore cu pauză de masă la prânz conform noului proiect de lege care nu este încă legiferat. Medicii suceveni nu sunt de acord cu aceste schimbări dacă nu vor fi plătiţi pentru munca în plus.

„Medicii critică vehement aceste măsuri prin care ministrul Ion Bazac intenţionează să schimbe programul de lucru al medicilor de la ora 8.00 la 17.00 şi garda în intervalul 17.00 – 8.00. Nu este normal să lucrăm peste programul care l-am avut până acum conform Contractului Cadru şi să nu fim remuneraţi. Este nevoie de medici dar pentru munca depusă trebuie plătiţi. Nimeni nu e prost să lucreze pe degeaba, chiar şi în condiţiile acestea de criză. Noi muncim cu drag dar nu pe gratis, trebuie să fim şi noi plătiţi”, a explicat preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Ioan Miheţiu.

Medicii spun că noul program de lucru va da peste cap serviciile medicale din cauza lipsei personalului. Deoarece există multe specialităţi în care numărul medicilor este insuficient şi nu se va putea asigura continuitatea actului medical. Astfel că ar trebui să se insiste pe formarea medicilor specialişti astfel încât să se acopere nevoia de asistenţă medicală. În noua formulă, va fi descoperită contravizita care are loc la ora 18.00.

Se estimează că din cauza acestor măsuri, cumulate cu noua grilă de salarizare, se va ajunge la o scădere a veniturilor din Sănătate şi în mod inevitabil din ce în ce mai mulţi medici vor pleca în străinătate unde sunt mult mai bine plătiţi.


Intră acum și în grupul de