Doi câini înecați au fost găsiți în localitatea Pătrăuți. Asociația pentru protecția animalelor „Casa lui Patrocle” roagă internauții să identifice câinii pentru a putea fi găsit făptașul


Intră acum și în grupul de

Asociația pentru protecția animalelor „Casa lui Patrocle” din Suceava anunță că a depistat doi câini înecați într-un iazului din Pătrăuți.

„Doi caini cu zgarzi la gat legati si innecati intr-un iaz din Patrauti. Unul legat si cu lantul, iar celalalt cu o șufa. Cainele negru a fost gasit impachetat intr-un rucsac negru, celalalt intr-un sac de rafie. Deasupra bagajelor era pus un palet, iar peste palet bucati de calaburi,” precizează Asociația.

Membrii Asociației au anunțat Poliția, însă este nevoie ca cineva să recunoască câinii. Pozele originale pot fi văzute aici (Atenție, sunt cu puternic impact emoțional!).

Redăm adresarea Casai lui Patrocle:

„Aseară, în Patrauti.

Avem nevoie de voi, și de sprijinul unei întregi comunități că să deslușim și să înțelegem această poveste macabră. Câteva ipoteze există, însă acum urgent și prioritar este că cineva dintre voi să recunoască acești câini, și să știm pe ce pistă să mergem și noi, și Poliția.

Doi câini cu zgărzi la gât legați și înnecați într-un iaz din Patrauti. Unul legat și cu lanțul, iar celălalt cu o șufa. Câinele negru a fost găsit împachetat într-un rucsac negru, celălalt într-un sac de rafie. Deasupra bagajelor era pus un palet, iar peste palet bucăți de calaburi. Omul care a descoperit această grozăvie locuiește în Suceava, însă pe malul iazului din Patrauti are casă în construcție.

Primul câine, mascul, cel negru, are mult peste zece ani, și doar caninii rămași în gură. Iar dacă și-a petrecut o viață de câine în lanț, trebuie că cineva să-l recunoască. Un vecin, un prieten de-al proprietarului. Cealaltă albă este o cățea mare și frumoasă. Și mai tânăra.

Povestea de groază este cu atât mai ciudată, cu cât în sacul de rafie unde era băgat bătrânul am găsit mai multe haine de damă – rochii, fuste și un rucsac. Iar înafara faptului că erau ude și murdare de mâl, la prima vedere erau lucruri bune. Iar de-aici se ridică și ipotezele contradictorii.

I-a ucis proprietarul?

Sau a fost călcat de hoți care i-au ucis câinii, au furat, și-au aruncat ce nu le-a trebuit?! Dacă i-a ucis proprietarul, de ce-ar fi băgat și hainele? Sau de ce atâta deranj să-i care până aici, să-și mascheze crimă cu un palet și calaburi, când le putea face capătul mai simplu, și să-i arunce în altă parte? Pe de altă parte, mai există un detaliu important pe care l-am aflat aseară. Cu câteva luni în urmă câinele negru a fost găsit tot aici în zona legat cu lanțul de un copac, câțiva copii l-au eliberat, iar el probabil s-a întors tot acasă. În cazul acesta vină merge tot spre proprietar, care, satul de câini – și-a făcut acum treaba până la capăt.

Este incredibil, inadmisibil și strigător la cer! Iar dezumanizarea nu-și mai cunoaște limitele! Criminali de animale cu sânge rece, sadism și scenarii bine puse la punct, sunt liberi pe străzi și trăiesc alături de noi într-o comunitate. Oamenii ăștia au devieri comportamentale, familii, poate și copii, și totuși continuă să ne fie cunoștințe, vecini, colegi de muncă, rude, iar noi trăim alături de ei într-o stare de normalitate. Dacă continuăm să închidem ochii și gură, vor continuă și ei.

Oamenii ăștia reprezintă un real pericol social și trebuie identificați urgent. Iar dacă acum au ucis niște câini amărâți, mâine pot da în cap unui om, iar mințile lor bolnave și odihnite coc scenarii parcă rupte dintr-un Twin Peaks românesc.

Poliția s-a implicat exact așa cum trebuie.

Mulțumim Ionuț Epureanu pentru promptitudine! Urmă să vină un medic veterinar, și să se transporte cadavrele către ANSVSA.

Prin toate demersurile întreprinse în ultima perioada, și prin sprijinul necondiționat al autorităților, am reușit să facem și un pas înainte. În sensul că prezența Poliției în cazul unui animal suspect de o moarte violență – nu mai reprezintă o imagine ruptă din filme făcute în țările civilizate – ci o stare de normalitate.

Iar criminalii de animale să vadă, să caste bine ochii și urechile, să se gândească de două ori înainte să curme o viață, și să afle că suntem și noi prin zona.

Avem nevoie de voi!

Patrauti nu este vreo metropolă, ci un sat! Cineva trebuie să știe ceva!

Dacă recunoașteți câinii, dacă aveți vreo informație care ne poate ajută în acesta anchetă, rugăm să ne trimitei un mesaj pe pagină. Iar dacă este nevoie, va promitem să rămâneți sub protecția anonimatului.

Iar mai mult că niciodată, va rugăm distribuiți! Este urgent că informația să circule, și să pornim de la o informație concretă!”


Intră acum și în grupul de