Prima zi de scoala pentru cei 150 de elevi din anul I la Scoala de Subofiteri Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

În prezenţa oficialităţilor, părinţilor şi prietenilor elevilor, luni dimineaţă, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni a avut loc ceremonia de deschidere a anului de învăţământ pentru elevii din anul I, seria 2009-2011, activitate ce a debutat cu ceremonialul religios. „Fie că suntem profesori, părinţi, elevi sau membri ai comunităţii locale, în fiecare an, la începutul toamnei ne îndreptăm paşii cu emoţie sau cu nostalgie către şcoală, locul în care cei mai mari am învăţat şi ne-am format, iar cei mai tineri urmează să-i descopere tainele.

Dragi elevi, aţi ales una dintre cele mai grele dar şi frumoase profesii. Faptul că aţi optat pentru o carieră în Jandarmeria Română, pe noi nu poate decât să ne onoreze, iar faptul că din peste 700 de candidaţi aţi fost declaraţi ADMIS în urma concursului pe care l-aţi susţinut nu poate decât să vă onoreze dar mai ales să vă oblige.

Activitatea voastră, depusă sub îndrumarea competentă şi plină de devotament a profesorilor voştri, trebuie să fie orientată spre rezultate, spre performanţă, pentru ca peste doi ani, la absolvire, Jandarmeria Română să primească în rândurile sale încă 150 de profesionişti care 24 de ore din 24 îşi vor desfăşura activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

Eu am convingerea că tot ce vă spun acum nu reprezintă doar simple vorbe şi cred cu tărie că munca, entuziasmul şi dorinţa voastră de a pătrunde în tainele viitoarei profesii vă vor conduce spre performanţă.

Bun venit în marea familie a Jandarmeriei Române” a declarat colonelul Hopu Costel Laurenţiu, împuternicit la comanda unităţii.

În urma concursului de admitere în Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, care a avut loc la sfârşitul lunii august cele 150 de locuri au fost ocupate de 10 fete şi 140 de băieţi. Una dintre candidate s-a retras, iar locul acesteia a fost ocupat de următorul candidat în funcţie de punctajul obţinut.

După trei săptămâni de pregătire, emoţiile elevilor jandarmi, dar şi ale părinţilor şi apropiaţilor acestora se vor resimţi din nou la ceremonia de desfăşurare a jurământului militar care va avea loc sâmbătă, 24 octombrie 2009.


Intră acum și în grupul de