Un nou caz de contrabandă cu țigări la frontiera cu Ucraina. Contrabandiștii au fugit abandonând o mașină și aproape 2.500 pachete cu țigări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, joi, două persoane care încercau să introducă în țară țigări de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în jurul orei 13:30, un echipaj format din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren ce staţiona în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Lupcina.

Poliţiştii de frontieră au încercat să-i rețină pe cei doi, însă bărbații, au fugit spre teritoriul ucrainean,  abandonând coletele şi autoturismul.

La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări şi un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 29.133 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Sursa precizează că în acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.


Intră acum și în grupul de