Aproape 75 mc de material lemnos confiscat și 74 de amenzi aplicate în cadrul unei ample acțiuni privind delictele silvice în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 25.06-02.07.2020, polițiștii suceveni au organizat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza județului.

Potrivit IPJ Suceava, în total au fost efectuate 53 controale, în urma cărora au fost constatate patru infracțiuni și aplicate 74 de amenzi în valoare de 38.745 lei.

Tot în cadrul acțiunii a fost confiscată cantitatea de 74,18 mc de material lemnos în valoare de 19.860 lei.

IPJ Suceava precizează că în cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat care a tăiat ilegal 30 de arbori dintr-o pădure din comuna Cârlibaba.

Fapta a fost constatată în data de 25 iunie. Mai exact, s-a stabilit că bărbatul din comuna Vama a tăiat pe lângă arborii marcați în partidă, 30 arbori nemarcați, iar materialul lemnos l-a sustras de la cioată și l-a depozitat împreună cu lemnul marcat, în șapte stive, situate la baza parcelelor.

De menționat că materialul a fost inventariat, rezultând un volum de 55,21 mc de lemn rotund molid, în valoarea de 9.054,44 lei

Întreaga cantitate a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Dorna, iar bărbatul este cercetat penal pentru „tăierea fără drept de arbori” și ,,furt de arbori.


Intră acum și în grupul de