Trei migranți din Yemen au fost depistați la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și reținut trei cetățeni din Yemen, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România. Cei trei au fost predați autorităților de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, bărbații au fost depistați în seara de 6 iulie, în baza unei informări primite de la grănicerii ucraineni.

Cei trei au fost găsiți în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Văscăuți. Ei se deplasau pe jos spre interiorul țării.

Cetățenii străini nu-și puteau justifica prezența în zona de frontieră. Totodată, în cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei bărbați sunt cetățeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

Sursa mai menționează că în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Conform acordului de readmisie, în cursul zilei de 7 iulie, persoanele au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.