Țigări de aproape 145.000 lei depistate la frontiera verde, pe direcția localității Costileva. Contrabandiștii au reușit din nou să fugă în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat la „frontiera verde” aproximativ 12.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de peste 144.000 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliței de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, evenimentul a avut loc duminică dimineața.

Concret, în jurul orei 07:40, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Costileva, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, folosind somațiile verbale, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit în localitate.

Sursa precizează că la fața locului au fost descoperite mai multe colete ce conțineau 12.340 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 144.378 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat,  precum şi verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, mai menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de