DSP recomanda preotilor sa strecoare in cuvantari masurile de prevenire a gripei noi


Intră acum și în grupul de

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava vrea să încheie un acord de colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor prin care să se promoveze măsurile de prevenire a gripei porcine. „La Arhiepiscopie dorim să avem o întâlnire prin care să cerem acordul de a pune afişe cu regulile ce trebuiesc respectate, în jurul bisericilor pentru ca lumea să citească. Preoţii, la sfârşitul slujbei, după ce termină predica ar putea să le vorbească şi despre gripa nouă şi măsurile de prevenire”, a declarat şeful DSP Suceava, Ludovic Abiţei.

Acesta a mai spus asemenea discuţii vor fi purtate şi cu directorii de supermarketuri pentru a se accepta lipirea afişelor în perimetul acestora.

Şeful Departamentului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul DSP Suceava, Valeriu Morariu, a reamintit măsurile strict necesare de care populaţia trebuie să ţină cont, pentru a evita îmbolnăvirea.

„Persoanele cu forme uşoare trebuie să se izoleze la domiciliu, iar dacă au intrat în contact cu persoane venite din străinătate să se adreseze compartimentului special din cadrul Secţiei de boli Infecţioase. Formele medii şi grave vor fi consultate şi internate. Nu trebuie uitat să se respecte regulile de igienă personală – folosirea batistei din hârtie, spălatul pe mâini cu apă şi săpun măcar, dacă nu există o sluţie alcoolizată la îndemână. Celor care lucrează la Relaţii cu Publicul, se recomandă să stea după pereţi de sticlă sau la o distanţă de peste un metru de interlocutori şi să scurteze pe cât se poate durata convorbirilor. Bolnavii care nu pot sta acasă şi care lucrează în colectivităţi să folosească masca de protecţie, dar indicată este izolarea la domiciliu”, a precizat medicul Morariu.


Intră acum și în grupul de