Consultatii pe banda rulanta la Sectia de Boli Infectioase din Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a transmis joi la prânz o informare asupra situaţiei cazurilor în curs de investigare sau documentate de gripa AH1N1. Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Doina Elena Ganea, joi, în Compartimentul de Boli acute respiratorii se află internaţi 12 pacienţi cu forme medii de boală. „Aceştia primesc tratament antiviral specific cu Tamiflu şi tratament adjuvant”, a precizat directorul medical.

Directorul medical al Spitalului Judeţean a menţionat că în Secţia de Boli Infecţioase la Compartimentul Boli acute respiratorii s-au prezentat 25 de persoane din care 3 au necesitat internare, iar la Compartimentul boli infecţioase s-au prezentat 78 de persoane din care 6 au fost internate.

În aceeaşi ordine de idei, directorul coordonator adjunct Sănătate Publică şi Programe, din cadrul DSP Suceava, Marinela Grădinaru, a afirmat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi s-a decis ca tratamentul pacienţilor confirmaţi să se facă la nivel judeţean prin aprovizionarea periodică cu medicamente specifice de la Iaşi.

Aceasta a mai menţionat că în cursul zilei de marţi, a solicitat Ministerului Sănătăţii „să aprobe distribuirea medicamentelor anitivirale către Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou ”Suceava, secţia Boli Infecţioase, datorită creşterii numărului de persoane la care a fost confirmată prezenţa virusului A/H1N1 şi a faptului că se preconizează creşterea numărului acestora”.


Intră acum și în grupul de