Noul director coordonator al DSJ Suceava este Catalin Coman


Intră acum și în grupul de

Numit în funcţia de director coordonator al DSJ Suceava printr-un ordin emis de ministrul Sorina Plăcintă, după ce PSD a ieşit de la guvernare, consilerul local PD-L, Daniel Ungurian, a pierdut postul după ce fostul şef de la DSJ, Cătălin Coman, a atacat în instanţă respectivul ordin, emis de conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Ieri, Cătălin Coman (consilier local al municipiului Fălticeni din partea PSD) şi-a recăpătat postul de director coordonator al DSJ Suceava, Curtea de Apel Suceava hotărând anularea ordinului prin care acesta a fost înlăturat din funcţie luna trecută, iar azi Coman intenţionează să se prezinte la biroul de la DSJ. „Mâine (n.r. azi) voi primi un certificat provizoriu prin care se atestă că ordinul emis de doamna ministru Plăcintă a fost anulat şi mă voi prezenta din nou la muncă. Totodată, instanţa care a judecat acest caz va înştiinţa şi MTS cu privire la soluţionarea acestui caz”, a declarat Cătălin Coman.

Ungurian: „Nu mi se pare corect cum a procedat domnul Coman. Nu este solidar cu partidul din care face parte”

La aflarea veştii că va trebui să-i lase locul lui Coman, Daniel Ungurian a precizat că nu se va crampona de funcţia de conducere de la DSJ Suceava şi va respecta decizia instanţei. „Dacă într-adevăr a obţinut anularea ordinului atunci să revină pe funcţie. Nu mi se pare corect cum a procedat domnul Coman, care mai are multe de învăţ în ale politicii. Dumnealui trebuia să fie conştient că a fost numit politic pe acest post, iar în momentul în care PSD s-a retras de la guvernare nu trebuia să mai tergiverseze lucrurile.

De fapt, aşa se lucrează la PSD. Tovarăşul Mircea Geoană a promis când a ieşit de la guvernare că îşi va retrage toţi oamenii cu funcţii de la deconcentrate dar exemplul domnului Coman spune multe. Aşa sunt ei obşinuiţi să tragă cu dinţii de funcţii. Oricum mi se pare că ceva e cusut cu aţă albă. Prea în grabă s-a făcut totul în instanţă. Cei care au reprezentat MTS nici nu au avut timp să facă o întâmpinare. Domnul Coman a demonstrat că nu este solidar cu partidul din care face parte”, a declarat Daniel Ungurian, care a mai spus că după turul doi al alegerilor prezidenţiale ar putea să revină la conducerea DSJ.

Coman: „Am venit pe acest post în calitate de manager al unui club sportiv şcolar”

În replică, Cătălin Coman a precizat că nu ar fi dorit să rămână în funcţia de director coordonator al DSJ dacă PD-L ar fi numit o persoană abilitată, un specialist. Mai mult, Coman îl contrazice pe Ungurian şi spune că va rămâne pe acest post şi după 6 decembrie. „Domnul Ungurian trebuie să ştie că eu în primul am venit la conducerea DSJ Suceava din postura de director al unui club sportiv şcolar. Fac parte şi din PSD dar ca om de sport şi ca manager am avut rezultate deosebite, pe care multă lume le cunoaşte. Sunt de 20 de ani în sportul de performanţă cu rezultate bune atât ca sportiv cât şi ca antrenor. În afară de asta am câştigat acest post în urma unui concurs pe proiecte de management”, a afirmat Cătălin Coman.

Cazul schimbărilor de la DSJ Suceava, în care un fost director coordonator revine în funcţie pe calea instanţei nu este singular în ţară, la fel întâmplându-se şi în primăvară la Târgovişte şi Piteşti.


Intră acum și în grupul de