Polițiștii au intervenit duminică la două cumetrii și trei nunți organizate în localurile din Suceava cu încălcarea normelor anti Covid-19


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a „vizitat” din nou evenimentele organizate duminica în mai multe săli de nunți din Suceava.

Inițial, în jurul orei 19:30, polițiștii au fost sesizați prin 112 că la trei localuri de pe bld. Sofia Vicoveanca din Suceava au loc evenimente cu numeroși participanți, fapt interzis în perioada pandemiei Covid-19.

La fața locului s-a deplasat o echipa formată din două patrule din cadrul Biroului Ordine Publică, o patrula din cadrul Secției Comunale Șcheia, o patrulă din cadrul IJJ Suceava și câte un reprezentant din cadrul ISU Suceava și DSV Suceava.

Echipele de control au constatat că în localurile de pe strada menționată au loc trei evenimente, toate cu încălcarea normelor anti Covid-19.

– Este vorba despre o cumătrie pe terasa localului la care participau aproximativ 60 de persoane;

– În sala mare a aceluiași local era organizată o nuntă la care participau în interior un număr de aproximativ 100 persoane;

– În sala mică a aceluiași local era organizată o cumătrie la care participau în interior un număr de aproximativ 40 persoane;

– Într-o sală din alt local de pe aceeași stradă era organizată o altă nuntă la care participau un număr de aproximativ 150 persoane;

– Într-o altă sală a aceluiași local era organizată o altă nuntă la care participau în interior un număr de aproximativ 70 persoane.

Prin urmare, organizatorii evenimentelor au fost amendați cu câte 6.000 lei.

De asemenea, au primit amenzi și beneficiarilor direcți ai evenimentelor organizare la cele patru săli, cu amenzi în valoare totală de 4000 lei.

De asemenea li s-a pus în vedere organizatorilor cât și beneficiarilor evenimentelor să ia măsuri în vederea respectării dispozițiilor legale, până la orele 23:15 când s-au finalizat verificările și s-au aplicat amenzile, la toate locațiile respectându-se numărul maxim de persoane admis în interior și exterior.

De menționat că duminica trecută, polițiștii de asemenea au constat nereguli la o nuntă organizată într-un hotel din Suceava.

Reamintim că potrivit normelor în vigoare, 20 de persoane pot să se afle în interior, dar fără a consuma produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nealcoolice, iar 50 de persoane în exteriorul localului cu respectarea măsurilor de distanțare socială. 


Intră acum și în grupul de