Crestere timida a numarului persoanelor vaccinate impotriva gripei pandemice


Intră acum și în grupul de

Numărul persoanelor vaccinate împotriva virusului pandemic din judeţul Suceava a depăşit cu puţin cifra de 4.000. Săptămâna trecută, numărul acestora era de cca. 3.000. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, până luni, erau vaccinaţi cu CANTAGRIP 4.028 persoane. Astfel, s-au imunizat 3.312 angajaţi din unităţile sanitare din judeţ, din care 1.725 în municipiul Suceava, 785 în Rădăuţi, 246- Fălticeni, 135- Gura Humorului, 181- Câmpulung Moldovenesc, 235 – Vatra Dornei şi 5 medici militari.

S-au mai vaccinat 186 de elevi de peste 16 ani din liceele sucevene, 65 studenţi şi elevi ai şcolilor postliceale, 353 peroane din alte ministere-instituţii publice şi 112 bolnavi cronici.

Potrivit DSP Suceava, de la Ministerul Sănătăţii, judeţului Suceava i s-a repartizat 29.500 doze într-o primă tranşă.

Faptul că o parte din personalul din spitale se cam codeşte în a se vaccina împotriva gripei noi, invocând tot felul de scuze printre care aceea că nu a fost suficient testat şi nu se cunosc reacţiile adverse, Ministerul Sănătăţii ţine să precizeze că „personalul medical are datoria morală şi profesională să se vaccineze împotriva gripei pandemice şi să recomande vaccinarea populaţiei generale”.

Precizăm că toţi sucevenii cu vârsta peste 16 ani ce doresc să se vaccineze împotriva gripei voi o pot face. Aceştia trebuie să se prezinte la medicul de familie şi să solicite imunizarea.


Intră acum și în grupul de