Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților avertizează credincioșii să fie atenți cui fac donații și exemplifică cu cazul unei persoane care susține că e preot și cere bani pentru o raclă necesară veșmântului Sf. Cuv. Parascheva


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a avertizat credincioșii să fie atenți cui fac donații în bani după ce a constatat că pe rețelele de socializare circulă o informație potrivit căreia preotul Ionuț Stoica Chirița solicită bani de la credincioși pentru realizarea unei racle pentru veșmântul  Sf. Cuv. Parascheva, primit în 2012.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților precizează că respectiva persoană, Ionuț Stoica Chirița, nu este preot în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și nu are cunoștință că ar fi preot într-una dintre celelalte eparhii ale Bisericii Ortodoxe Române.

Din imaginea alăturată anunțului, se poate observa că este vorba de veșmântul folosit anul acesta de hramul Cuvioasei, deci nu ar fi avut cum să îl primească în 2012, precizează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

 „Recomandăm credincioșilor eparhiei noastre să fie cu multă luare aminte și să nu răspundă unor astfel de solicitări venite din partea celor care doresc să profite de buna-credință și generozitatea celor drept credincioși, după cuvântul: „Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori””, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

De menționat este că în 2012 veșmântul Sf. Cuv. Parascheva a fost donat bisericii satului din Blăgești din județul Bacău ce are hramul „Sfânta Parascheva”.


Intră acum și în grupul de