Un bărbat din Gura Humorului este cercetat penal pentru că ar fi prezentat polițiștilor un fals permis de conducere american emis de statul New York


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Gura Humorului care a fost depistat conducând cu viteză pe DN 2 E este cercetat penal pentru conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, după ce a prezentat polițiștilor un permis de conducere american.

Astfel, sâmbătă la ora 15.33, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona pe D.N.2E în interiorul localității Capu Codrului, a oprit autoturismul marca Mercedes care circula din direcţia Fălticeni către Gura Humorului, având o viteză de 79 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 km/h.

 Cu ocazia controlului, la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 67 de ani din Gura Humorului, care nu figurează cu permisul de conducere valabil pentru niciun fel de categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a prezentat un permis de conducere, cat. A, B, C, D E, eliberat de S.U.A., statul New York, cu valabilitate din 20.05.2012 până la 20.05.2022, existând indicii că acest permis de conducere este fals, astfel că bărbatul  nu ar avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „uz de fals”, „fals material în înscrisuri oficiale”.


Intră acum și în grupul de