Aproape 400 de amenzi aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unei ample acțiuni pentru siguranța transportului public de persoane în contextul Covid-19


Intră acum și în grupul de

Serviciului Rutier Suceava și Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier au desfășurat, săptămâna aceasta, o amplă acțiune la nivel județean pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Potrivit IPJ Suceava, acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție în contextul Covid-19 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. 

Sursa citată a arătat că poliţiştii au verificat 297 de autovehicule transport persoane şi au legitimat peste 1.000 de persoane. Au fost verificate 83 de microbuze școlare și 214 alte categorii de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 395 de amenzi în valoare de 72.265 lei.

În acest context, Poliția Suceava a recomandat „tuturor participanților la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Totodată, le recomandăm să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri”, se arată în comunicat.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare, a precizat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de