Politicieni suceveni consideră exagerate verificările făcute de polițiști în bisericile din județ în timpul oficierii Sf. Liturghii: Verificările au fost declanșate tocmai la Ștefan cel Mare acasă//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Politicieni suceveni care acoperă atât partea stângă, cât și centrul sau dreapta al spectrului politic au apreciat, marți seara, la Analiza de Seară de la News Bucovina că verificările făcute de polițiști în bisericile din județ pentru a vedea dacă credincioșii poartă mască în timpul  oficierii Sf. Liturghii sunt exagerate.

Consilierul județean PSD Dorel Guliciuc a remarcat că aceste verificări au fost declanșate „tocmai la Ștefan cel Mare acasă”.

„Păi dacă nu dăm aici, în Bucovina, la rădăcina credinței, atunci unde să lovim?”, s-a întrebat Guliciuc.

El a arătat că în lupta cu Covid-19, Biserica ortodoxă a fost blamată încă de la începutul epidemiei pe principiul „nu faceți ca ei”.

„Dar ce fac ei? Ei merg să se roage. Ce altceva fac? Merg să se roage respectând regulile. Lasă-i să se roage”, a spus Guliciuc.

Secretarul general al Pro România, Doru Sârghe, a spus că dacă oamenii veneau la biserică fără măști, dacă nu aveau cum să se dezinfecteze, era normal să fie avertizați, dar consideră că e normală revolta față de acțiunea făcută în biserici în condițiile în care în bazar sau la mall-uri nu se fac asemenea acțiuni.

Secretarul general adjunct al PMP Suceava, Florin Hrebenciuc, a arătat că polițiștii au evitat Bazarul, dar au făcut verificări în biserici.

„Cred că au fost informări venite pe diverse surse că nu se respectă normele de distanțare socială în biserici și au vrut să pună punctul pe I, dar cred că exemplul nu e prea bun”, a spus Hrebenciuc.

El s-a întrebat dacă au fost făcute astfel de verificări și în alte județe.

În cadrul emisiunii consilierul județean PSD Dorel Guliciuc și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care se acționează în ceea ce privește prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

El a arătat că față de modul în care guvernele din vestul Europei își arată grija față de cetățean, în România atitudinea autorităților centrale este total diferită și nu are legătură cu cetățeanul.

„La noi grija nu este față de cetățean și ceea ce pot să facă pentru cetățean, ci grija este legată de ei după 6 decembrie”, a spus Guliciuc.

El a fost completat de secretarul organizației județene Pro România, Doru Sârghe, care a arătat că grija față de cetățean în România a dus ca de la 1.500 de infectări pe zi în urmă cu o lună să se ajungă la aproape 8000 de infectări pe zi.

Guliciuc a mai arătat că în restul Europei, în Italia, în Spania, în Germania, în Austria sau în Marea Britanie s-au luat măsuri de blocare a unor activități, dar că nu s-au atins de școală, de educație, de viitor.


Intră acum și în grupul de