Se confirma aparitia de noi cazuri de gripa noua in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Institutul Cantacuzino a confirmat pentru judeţul Suceava prezenţa virusului A H1N1 la un număr de 6 persoane. Până acum la nivel naţional virusul panemic a fost condirmat la 6597 persoane, din care 107 decese dintre care 11 decese s-au înregistrat în judeţul Suceava. De asemenea la nivelul judeţului s-au înregistrat peste 400 cazuri suspecte de gripă nouă din care mai mult de 200 au fost confirmate de laboratorul Institutului Cantacuzino.

În toate municipiile din judeţ s-au înfiinţat centre de vaccinare împotriva gripei noi. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunţat că s-au deschis în judeţ asemenea centre la spitalele din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Ambele sunt amplasate în secţiile de Boli Infecţioase ale spitalelor menţionate, primul fiind deschis între orele 8-15, de luni până vineri, iar al doilea -între 8-14, în aceleaşi zile.

Acestea se adaugă centrelor deja înfiinţate în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal Rădăuţi, deschis de luni până vineri între 9 şi 14, şi cel din fosta Policlinică de la Fălticeni, cu acelaşi program.

La Spitalul Judeţean Suceava, funcţionează în continuare, în ambulatoriul de specialitate, Centrul de vaccinare realizat în biroul Infecţii Nosocomiale, deschis de luni până vineri între 8 şi 15.


Intră acum și în grupul de