A trecut isteria vaccinarilor impotriva virusului pandemic


Intră acum și în grupul de

În ultimele, zile numărul persoanelor care s-au adresat centrelor de vaccinare de la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc a scăzut considerabil, ajungând la circa 10-20 prezentări pe zi, în condiţiile în care la începutul săptămânii trecute, de exemplu, erau circa 300 de solicitări pe zi la Centrul de Vaccinare de la Spitalul Judeţean Suceava.

Adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Marinela Grădinaru, a precizat luni, că se va face o evaluare a situaţiei pentru a se vedea dacă va fi necesară închiderea acestora.

Situaţia solicitărilor privind imunizarea cu Cantgip era luni mai relaxată şi la medicii suceveni de familie, care cu greu au făcut faţă afluenţei persoanelor de pe listele proprii, care au luat cu asalt cabinetele, săptămâna trecută, dorind să se vaccineze.

„Deja lumea s-a mai liniştit. După părerea mea, epidemia de gripă s-a cam terminat”, a spus medicul de familie Irina Badrajan, purtător de cuvânt al Asociaţiei Medicilor Generalişti Suceava.

Datele DSP Suceava arată că cele mai multe vaccinuri împotriva virusului pandemic au fost solicitate de medicii de familie, adică 36.750 de doze din totalul de 53.350 primite în total de DSP, ceea ce înseamnă cca. 70%.


Intră acum și în grupul de