Acordarea celui de al 13-lea salariu in invatamant, sub semnul intrebarii


Intră acum și în grupul de

În situaţia actuală în care se găseşte învăţământul şi în contextul crizei economice, acordarea celui de al 13-lea salariu stă sub semnul întrebării.
Liderul Sindicatului Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica, susţine că, deşi normal ar fi să se acorde al 13-lea salariu, nu sunt bani.

„Conform legii, ar trebui să se dea al 13-lea salariu, aşa e normal, însă nu sunt bani. S-au plătit salariile pe luna decembrie şi nu mai sunt fonduri pentru nimic altceva. La nivelul oraşului Suceava s-ar putea acorda 40% din cuantum iar restul ar putea să se dea după ce vine bugetul. În judeţ însă nu sunt bani deloc. Voi avea o discuţie cu liderii de sindicat din teritoriu şi voi vedea cum se prezintă situaţia”, a declarat Constantin Cernica.

Cât priveşte Sindicatul „Bucovina” Rădăuţi, acesta este mai optimist susţinând că în a doua jumătate a lunii februarie profesorii ar urma să primească premiul anual.

„Din informaţiile pe care le am la ora actuală de la Federaţie, după aprobarea bugetului judeţean şi apoi a celor locale, se vor lua măsurile ce se impun pentru plata premiului anual. Asta însemnând că, cel mai probabil, în cea de-a doua jumătate a lunii februarie se va putea face plata către profesori. Am înţeles că în municipiul Suceava se calculează deja al 13-lea salariu şi că urmează să se dea, însă în restul judeţului situaţia stă cum am spus”, a explicat Gheorghe Şorodoc, liderul Sindicatului „Bucovina” Rădăuţi.
La nivelul judeţului Suceava sunt circa 11.000 de angajaţi în învăţământ.


Intră acum și în grupul de