Premii pentru două studente USV la Colocviul „Mihai Eminescu” din Iași


Intră acum și în grupul de

Este deja o tradiție ca, în fiecare an, studenţii de la Facultatea de Litere şi Știinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava să se remarce la cea mai prestigioasă manifestare ştiinţifică studenţească cu profil filologic din România, Colocviul Naţional Studenţesc „Mihai Eminescu”, ajuns la cea de-a XLV-a ediție, care s-a desfăşurat la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, în perioada 19-20 noiembrie 2020, se arată într-un comunicat al USV.

Astfel, la secțiunea Atelier de traduceri din acest an, Premiul al II-lea a fost câștigat de masteranda Mădălina Opinca, anul I, Teoria și Practica Traducerii, pentru traducerea în limba spaniolă a poeziei A frumuseţii tale forme (Las formas de tu hermosura), iar Premiul al III-lea a fost obținut de studenta Camelia-Florentina Cucu, din anul al II-lea, de la specializarea Română-Spaniolă, pentru traducerea în limba spaniolă a poeziei Câte nopți eu cugetat-am (Cuantas noches he pensado).

Studentele au fost coordonate de asist. univ. dr. Alina-Viorela Prelipcean (FLSC). La acest colocviu anual participă studenți de la numeroase facultăți de profil din România şi Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de