Un bărbat băut și fără permis din Capu Câmpului a condus o mașină și a blocat drumul, a făcut scandal când un șofer i-a cerut să elibereze șoseaua, a intrat cu mașina într-un gard, apoi a mers acasă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat băut și fără permis care a condus un autoturism, sâmbătă, este cercetat pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii Secției 10 P.R. Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de un bărbat din comuna Valea Moldovei, cu privire la faptul că un șofer băut conduce autoturismul pe raza comunei Capu Câmpului.

La sosirea echipajului de poliție reclamantul a precizat că în timp ce se deplasa cu autoturismul său pe raza comunei Capu Câmpului, a observat un autoturism oprit în mijlocul drumului, la volanul căruia se află o persoană de sex masculin.

El a încercat să depășeasă acest autoturism, dar din cauză că nu avea spațiu, a oprit și i-a solicitat conducătorului auto să elibereze drumul, moment în care acesta i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

După acest conflict verbal ambii conducători auto au pus în mișcare autoturismele, deplasându-se pe drumul public Capu Câmpului, dar șoferul aflat în autoturismului respectiv, a pierdut controlul vehiculului, intrând într-un gard, fapt pentru care bărbatul din Valea Moldovei a oprit autoturismul pe care îl conducea.

Bărbatul implicat în accident a coborât de la volanul vehiculului și a mers la autoturismul condus de celălalt, adresându-i din nou injurii.

Atunci bărbatul din Valea Moldovei și-a dat seama că acel conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice, deoarece nu avea echilibru și se deplasa pe drum haotic și a plecat în urmărirea acestuia, constatând că a intrat într-o curte din sat Capu Câmpului, unde a și parcat vehiculul.

El i-a condus pe polițiști la locuința în curtea căreia a intrat autoturismul, iar la poarta acestei locuințe a ieșit din curte un bărbat care emana halenă alcoolică, pe care reclamantul l-a recunoscut ca fiind cel care a condus autoturismul, respectiv un bărbat de 48 ani din Capu Câmpului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltat două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, au fost efectuate verificări în bazele naționale de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.

În acest caz cercetările vor fi continuate de polițiștii din Capu Cîmpului pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de