Un sucevean beat a oprit mașina pe banda a doua a bulevardului 1 Decembrie 1918 din Suceava și a staționat acolo până la venirea poliției


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 46 de ani din Suceava este cercetat penal pentru conducerea sub influența alcoolului și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice după ce a oprit mașina pe bada a doua a bulevardului 1 Decembrie 1918.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, în jurul orelor 17.17, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Suceava a fost sesizat de către ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Suceava, despre faptul că o patrulă din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Ordine Publică a observat pe bld. 1 Decembrie 1918 din mun. Suceava, un autoturism ce staționa pe partea carosabilă.

La fața locului a fost găsit autoturismul ce era staționat pe bld. 1 Decembrie 1918, pe banda II de circulație și un bărbat care se afla la volanul autoturismului.

Întrucât conducătorul auto identificat ca fiind un bărbat de 46 ani, localnic, se afla într-o vădită stare de ebrietate, în prezența unui martor ocular a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare conducătorului auto i s-a comunicat faptul că urmează a fi condus la unitatea medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta, în prezența martorului a refuzat, declarând că nu dorește prelevarea de mostre biologice de sânge

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ulterior urmând ca încadrarea juridică a faptei să fie schimbată în infracțiunea de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


Intră acum și în grupul de