Elevii scolii nr. 4 din Suceava „sunt consumatori informati”


Intră acum și în grupul de

Şcolarii clasei a II-a B de la Şcoala cu clasele I- VIII nr. 4 Suceava , îndrumaţi de inst. Oltiţa Voroniuc, au marcat luni Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor printr-o serie de acţiuni înscrise în calendarul de activităţi al ISJ Suceava şi desfăşurate în parteneriat cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava sub titlul „Sunt consumator informat ”. La activităţi au participat alături de directorul şcolii, prof. Petru Vasiliu, doamnele comisar Lovinescu Mariana şi Vlad Daniela .

La dezbatere, micii consumatori au uimit colocutorii cu multitudinea de cunoştinţe pe care le-au dobândit la orele de cunoaştere a mediului, dar şi prin activităţile extraşcolare . Şcoala îi face pe elevi să fie mai receptivi, mai informaţi , atenţi la calitatea bunurilor şi serviciilor. Ei au înţeles că un consumator informat îi face pe producători şi pe comercianţi să concureze, aducând pe piaţă bunuri şi servicii de calitate.

Comisarii de la C.J.P.C. Suceava le-au prezentat elevilor tema anului 2010 a Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, ”Banii noştri, drepturile noastre”, cazurile în care ne adresăm Protecţiei Consumatorilor şi le-au împărţit pliante .

După vizitarea expoziţiei de desene dedicate acestei zile, elevii casei a II-a B au împărţit pliante trecătorilor, popularizând cele 10 principii de bază ale Protecţiei Consumatorilor în cadrul Uniunii Europene .


Intră acum și în grupul de