Ei cu ei…doar cu ei !!


Intră acum și în grupul de

Boc nu este interjecție. Nu. Este primul-ministru al României. Nici măcar unitate de măsură nu e. Mai știam că se folosește în termenii arhaici poloBOCul. Dar asta e cu totul altceva.

Ce e însă BOC pentru România? Mi-ar fi foarte greu să spun în momentul de față când nu văd nici un fel de coerență în materie de măsuri guvernamentale pentru reducerea efectelor crizei economice.

România se afundă zilnic în datorii către FMI și asta nu pentru a face nu știu ce fel de proiecte mărețe pentru care nu are bani, ci pentru a plăti salarii pentru sutele de mii de bugetari si pensii. Guvernul BOC (de la I la IV) mi-a demonstrat un singur lucru: stăpânește foarte bine arta populismului ieftin si mai ales cea a manipulării. Guvernul BOC IV îmi demonstrează că nu știe să conducă o țară și că nu are nici un fel de viziune pe termen mediu.

Ca să nu mai vorbim de mult clamatele reforme cu care PD-L ispitea până la regurgitare masele largi de feciori adunați cu de-a sila de prin sate și orașe ca să umple piețele orașelor atunci când ateriza Traian Băsescu să spună ce bine va fi în România din 2010 încolo, cât timp va fi el președinte. Cert este că în momentul de față tot mai mulți intelectuali, cei din afara cercului puterii, dau semne de revoltă pe față pentru ceea ce se dorește cu sistemul de învățământ din țară.

Tot mai mulți pensionari încep să vadă adevărul din spatele mult prea coafatelor minciuni despre creșterea punctului de pensie și PENSIA MINIMĂ, pe care același darnic Guvern începe să ți-o impoziteze chiar înainte de a ți-o fi acordat.

Tot mai mulți tineri au început să se bucure că pentru Noua Zeelandă nu mai trebuie viză ca să emigrezi și că încă vechile cursuri la universitățile de stat din România se mai iau în considerare în străinătate.

BOC si o bucățică din Guvernul său va fi prezent joi la Suceava. Va face o scurtă trecere în revistă a străzilor din municipiul reședință de județ, va strâmba un pic, dar doar un pic din nas, când va vedea șoseaua de centură a Sucevei (am zis doar un pic pentru că în zonă vor fi ziariști și Boc va trebui să se zburlească de ochii lumii la constructori, dar își va reveni repede când va afla cine e constructorul și la ce partid a dat banii în campania electorală) și va sta de vorbă cu primarii din județ. Dar doar un pic. Foarte puțin.

Și atunci ce caută Emil Boc la Suceava? E foarte simplu. Vine la unul dintre viitorii săi adjuncți. Pentru că unul dintre cei patru viitori prim-vicepreședinți ai PD-L va fi Gheorghe Flutur și e cazul să arăți oleacă de respect omului care l-a făcut pe Băsescu președinte si pe tine din nou prim-ministru.

Deci, …ca să concluzionăm: BOC vine degeaba la Suceava. Degeaba pentru enoriașul de rând. Pentru ei, cei de la putere se cheamă ”decât că și-au dat respectul”. Cum ziceau în campanie: Ei cu ei….noi restul nu mai contăm !

Upgrade: câte mii de euro, din bani publici, credeți voi că va costa aroganța lui Boc la Suceava? Aștept răspuns la comentarii.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de