Doi șoferi au rămas marți fără permise pentru neacordarea priorității pietonilor în zona SJU Suceava, unde miercuri a fost accidentată o femeie care traversa regulamentar. În total, au fost reținute 12 permise, iar cinci pietoni au fost amendați


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava a organizat, în data de 16 martie, o acțiune pe străzile din municipiul Suceava, în vederea depistării șoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, dar și pietonii care traversează drumurile neregulamentar.

Astfel, au fost amendați atât șoferii, cât și pietonii suceveni. Concret, în total au fost aplicate 35 amenzi, în valoare totală de 20.880 lei. Din numărul total de amenzi, 9 au fost aplicate șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere, iar 5 au fost încasate de pietoni care au traversat neregulamentar.

De menționat că, printre șoferi, polițiștii au depistat nu doar încălcări legate de neacordarea priorității pietonilor. De fapt, 20 de amenzi au fost aplicate pentru alte abateri decât cele legate de pietoni.

Totodată, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și reținute 12 permise. Mai exact, nouă șoferi au rămas fără permise pentru că nu au acordat prioritate pietonilor, ceilalți trei fiind sancționați pentru neacordarea priorității de trecere unul alt vehicul, depășirea neregulamentară și respectiv conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Citiți și: Trei persoane au murit, iar alte trei au fost grav rănite în urma celor 21 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor produse în județul Suceava, de la începutul acestui an

Totodată, IPJ Suceava a informat astăzi, 18 martie, că organizează săptămânal acțiuni pe raza întregului județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Potrivit sursei citate, acțiunile au în principal rol preventiv și de responsabilizare a participanților la trafic, însă pentru identificarea celor care încalcă legea și pun în pericol viața și integritatea fizică a persoanelor sunt utilizate și autospecialele neiscripționate și aparatura radar tip pistol.

În aceea ce privește acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, activitățile sunt concentrate în special în zonele urbane și în zona unităților de învățământ.

IPJ Suceava a precizat că în cadrul acțiunii din 16 martie s-a acționat inclusiv în zona trecerii de pietoni de la Spitalul Județean Suceava, fiind reținute 2 permise de conducere.

Este vorba despre trecerea unei pe 17 martie a fost accidentată o femeie care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Citiși și: Suceveancă accidentată de o mașină pe trecerea de pietoni din dreptul SJU Suceava. Femeia a fost spitalizată cu mai multe traumatisme

„Tocmai de aceea trebuie să manifestăm o atenție sporită ca pietoni și șoferi cu privire la respectarea legislației în permanență și nu doar prin raportare la eventualele sancțiuni pe care le putem primi din partea polițiștilor. Mai importantă decât aceste sancţiuni este viaţa noastră şi a copiilor noştri pe care ar trebuzi să o preţuim mai mult, respectând cu stricteţe legea”, transmite IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de