Doi tineri, de 16 și 18 ani, reținuți după ce au pătruns în locuința unui bătrân din Grămești căutând bani. Ei au plecat cu 30 lei, încercând să provoace incendiu în casă


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din Grămești au fost reținuți pentru 24 de ore și riscă să fie arestați preventiv, fiind cercetați penal pentru furt calificat și distrugere.

În seara de 10 martie, tinerii de 16 și 18 ani au consumat împreună băuturi alcoolice. Fiind băuți bine, cei doi au pătruns în casa unui bătrân (81 ani) din aceeași localitate (satul Verbia, comuna Grămești).

Imagine ilustrativă

De precizat că în cursul zilei menționate, tânărul de 16 ani l-a ajutat pe bătrân să taie niște lemne, primind ca remunerare 400 de lei.

Astfel, crezând că bărbatul mai are bani, cei doi au pătruns în locuința lui și i-au propus să plătească în avans pentru lemnele rămase nedespicate, promițând că vor executa lucrările ziua următoare.

Bătrânul i-a primit în casă de bunăvoie, însă în timpul discuțiilor, adolescentul de 16 ani a deconectat lumina în locuință. Bătrânul s-a speriat și a fugit, ascunzându-se în casa vecinului său de 75 ani. Cel din urmă a alertat Poliția.

Între timp, tinerii l-au urmat pe bătrân și au distrus geamurile locuinței vecinului care l-a adăpostit. Apoi, cei doi s-au întors în casa bărbatului de 81 ani, unde au răvășit lucruri în căutare de bani.

Într-un final, hoții au plecat cu 30 lei și un telefon mobil, însă nu înainte de a incendia niște hârtii în incinta locuinței. Din fericire, nu s-a produs un incendiu.

Astfel, cei doi tineri au ajuns pe mâna Poliției, fiind cercetați penal pentru furt calificat și distrugere. Joi, 15 aprilie, ei au fost reținuți și urmează a fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea dispunerii unor eventuale măsuri preventive.


Intră acum și în grupul de