Elevii cu deficiente de auz de la Grupul Scolar Bivolarie au vacanta prelungita de Paste


Intră acum și în grupul de

Cei aproximativ 170 de elevi cu deficienţe de auz ce învaţă la Grupul Şcolar Bivolărie nu au avut vacanţă intersemestrială, însă vor avea o vacanţă de Paşte prelungită. „La Grupul Şcolar Bivolărie vacanţa intersemestrială a fost transferată la cea de Paşte. Acolo sunt elevi din toată ţara, inclusiv din Ardeal. Nu pot fi transportaţi de patru ori pe an acasă şi înapoi la şcoală. Ca urmare, vacanţa a fost dusă la cea de Paşte”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că situaţia se repetă în fiecare an. „La cererea şcolii, în fiecare an aprobăm această solicitare. De fapt, părinţii sunt cei care cer unităţii de învăţământ acest lucru”, a explicat şeful IŞJ Suceava.

Din 3 aprilie până pe 11 aprilie elevii sunt în vacanţa de Paşte. Vacanţa de vară va începe pe 12 iunie şi se va încheia pe 12 septembrie. În intervalul 19-29 aprilie, este prevăzută evaluarea competenţelor digitale (proba D) din cadrul examenului naţional de bacalaureat, iar între 31 mai şi 4 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă (proba C). Prima perioadă a evaluării naţionale la clasa a VIII-a se desfăşoară în perioada 4-12 mai la disciplinele limba si literatura română, limba si literatura maternă şi matematică.

Probele scrise ale examenului naţional de bacalaureat vor începe în data de 28 iunie, cu proba de limba si literatura română.


Intră acum și în grupul de