Polițiștii au depistat din nou suceveni care nu respectă carantina. Amenzile variază între 1.000 și 5.000 lei

În ultima perioadă, în județul Suceava sunt depistate regulat cazurile de nerespectare a măsurii autoizolării/carantinării la domiciliu. Duminică, 25 aprilie, au fost depistate trei cazuri noi.

Cu cea mai mare amendă s-a ales un bărbat din comuna Vama. În dimineața zile menționate, polițiștii au mers la domiciliul lui, constatând că bărbatul nu se află acasă, deși a fost obligat să stea în carantină în perioada 17-30 aprilie.

La scurt timp, el a fost depistat în trafic, pe DN 17, deplasându-se în orașul Frasin. Polițiștii i-au aplicat o amendă de 5.000 lei.

Un alt caz a fost depistat pe raza comunei Pojorâta. Concret, polițiștii au oprit în trafic un autoturism pentru un control de rutină. Astfel s-a constatat că șoferul trebuie să stea în carantină până la începutul lunii mai. El a fost amendat cu 2.000 lei.

Cel de al treilea caz s-a produs în apropierea municipiului Fălticeni, fiind depistat tot în urma unui control în trafic. În jurul orei 23:40, polițiștii au oprit pentru control un autoturism taxi. Pasagerul, un bărbat din comuna Bogdănești, trebuie să stea în carantină până pe 3 mai. El a fost amendat cu 3.000 lei, câteva 1.000 lei pentru încălcarea carantinei, lipsa declarației și lipsa măștii de protecție.

La rândul său, și conducătoarea auto s-a ales cu sancțiuni în valoare totală de 2.000 lei, pentru lipsa măștii și declarației, dar și privind transportul în regim de taxi.


Citiți și: