Un transport de materiale lemnoase peste prevederile avizului și altul fără aviz, depistate în județul Suceava. Polițiștii au aplicat amenzi de 2.000 și 3.000 lei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi, 22 iulie, polițiștii suceveni au depistat pe raza județului două transporturi de materiale lemnoase ce aveau nereguli. În ambele cazuri au fost aplicate amenzi, respectiv 3.000 și 2.000 lei.

Cu cea mai mare amendă a fost sancționat șoferul unui camion Mercedes oprit pe DN 2, între orașul Solca și comuna Poieni-Solca.

Foto simbol

Datele aplicației SUMAL 2 au arătat că bărbatul deține aviz de însoțire pentru cantitatea de 13,35 mc lemn rotund, specia rășinoase, însă polițiștii au avut suspiciuni că în vehicul este mai mult lemn decât cel declarat.

Suspiciunile s-au adeverit după inventarierea încărcăturii la Ocolul Silvic Solca. Bărbatul transporta în plus 0,72 mc de lemn, cantitatea ce a fost confiscată. Pentru această faptă, șoferul a fost amendat cu 3.000 lei. El a fost sancționat și pentru depășirea masei maxime admise pe sectorul de drum cu restricții de 10 tone.

Un alt transport cu nereguli a fost depistat pe raza satului Măriței din comuna Dărmănești. Concret, un tânăr (24 ani) localnic transporta fără aviz de însoțire cherestea în valoare de 2.000 lei.

Drept urmare, el a fost amendat tot cu 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți.


Intră acum și în grupul de