Focar de toxiinfectie alimentara intr-o familie din Baia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şapte persoane au fost internate luni seară la Spitalul Municipal Fălticeni cu toxiinfecţie alimentară, după o masă la grătar.

Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, acesta este primul focar de toxiinfecţie alimentară din acest sezon şi a apărut în localitatea Cotu Băii, comuna Baia, după ce o familie întreagă a consumat mici şi pui alteraţi. „Este vorba de 3 copii, dintre care unul de un an şi 8 luni, şi 4 adulţi de până la 40 de ani. Toţi au fost consultaţi şi internaţi în Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Municipal Fălticeni, prezentând forme uşoare şi medii ale bolii”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, dr. Alexandru Lăzăreanu.

„Nu este un incident petrecut într-o unitate de alimentaţie publică, s-a întâmplat într-o familie care a ieşit seara la un grătar şi probabil n-a ţinut cont de modul de păstrare a produselor. Se întâmplă şi în mediul casnic, dacă nu suntem atenţi. De aceea rog populaţia să aibă grijă cum păstrează alimentele, ce mănâncă şi cum”, a spus şeful DSP Suceava.

DSP a început ancheta epidemiologică şi a preluat probe din focar, urmând ca investigaţiile de laborator să stabilească alimentul care a provocat îmbolnăvirea, pacienţii fiind în continuare sub supraveghere medicală.


Intră acum și în grupul de