Trei migranți din Algeria și unul din Yemen, depistați la Falcău după ce au intrat ilegal în România


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat trei cetățeni din Algeria și unul din Yemen care au traversat ilegal frontiera româno-ucraineană. Cele patru persoane au încercat să ajungă în Vestul Europei, dar au fost predați autorităților de frontieră ucrainene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan cei patru bărbați au fost observați miercuri, 25 august, pe raza localității Falcău.

Ei nu și-au putut justifica prezența în zonă și, drept urmare, au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că trei sunt cetăţeni din Algeria, cu vârste între 29 și 32 de ani, iar unul este din Yemen în vârstă de 42 de ani.

Cele patru persoane au recunoscut că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei patru cetățeni străini au fost preluați de către autoritățile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie”, a precizat Ilie Poroch Serițan.


Intră acum și în grupul de