In delir mistic, dupa ce a mancat ciuperci otravite


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Gulia- oraşul Dolhasca, a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava după ce a mâncat ciuperci otrăvite. Adus, joi, la ora 15:01, la UPU, din cauza plantei cu efecte halocinogene, Mihai B. a început să se roage la Dumnezeu şi să strige în gura mare că-l vede pe Iisus Hristos.

Potrivit declaraţiilor medicului urgentit Tiberius Brădăţan, pacientul era în „delir mistic”, acesta fiind unul dintre efectele ciupercilor otrăvite pe care bărbatul le consumase.

„Pacientul se află internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde este ţinut sub supraveghere”, a spus Tiberius Brădăţan.

Medicii nu exclud posibilitatea ca pacientul să sufere de vreo afecţiune psihiatrică, care să fi fost declanşată de ciupercile otrăvitoare.

Alte 3 persoane, ce au servit din aceeaşi mâncare preparată din ciuperci culese din pădurea din apropiere, sunt internate în Spitalul Fălticeni, unde iniţial a fost dus şi Mihai B., dar starea în care se afla a determinat transferul său la Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, bioing. Adrian Popescu, joi, la ora 13 a fost solicitată ambulanţa pentru un copil în vârstă de 6 ani, intoxicat cu ciuperci, apoi peste o oră pentru o altă persoană, iar la ora 19 pentru alte două, toţi din aceeaşi familie.

„A fost adus la Spitalul Fălticeni un copil de 6 ani, un adolescent de 15 ani şi doi adulţi, respectiv unul de 29-30 de ani şi unul de 20 de ani. Din cauza complicaţiilor bărbatul de 29 ani a fost transferat la Suceava”, a precizat Adrian Popescu.
Ceilalţi pacienţi, aflaţi la Spitalul Fălticeni se află în stare stabilă.


Intră acum și în grupul de