Se opreste apa rece in jumatate din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproape jumătate dintre locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ nu vor avea apă rece la robinete joi noapte.

Sistarea apei potabile se va face începând de joi seara, de la ora 21.00 şi va dura până a doua zi, la ora 06.00, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a rezervorului de apă de la Sfîntu Ilie. În acest scop, în comunele Şcheia şi Ipoteşti precum şi în zonele din municipiul Suceava situate pe malul drept al râului Suceava, cu excepţia părţii superioare a cartierului Obcini, se întrerupe furnizarea apei potabile în perioada sus menţionată.

Nu vor fi afectate următoarele zone: cartierul Burdujeni, cartierele Cuza Vodă 1, 2 şi 3, cartierul Iţcani, zona industriala Traian Vuia , Calea Unirii, partea superioară a cartierului Obcini cuprinsă între străzile Victoriei şi Staţiunii precum şi satul Sf. Ilie. „Se estimează că este posibil ca în perioada de tranziţie care va urma reluării furnizării apei să apară perturbări în ceea ce priveşte calitatea apei”, a declarat directorul ACET Suceava, ing. Ştefan Groza.

Edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a făcut miercuri un apel la înţelegere către cetăţeni. “Sunt lucrări absolut necesare care trebuie efectuate, nu avem ce face. Şi aşa am încercat să rezolvăm problemele într-un interval de timp care să nu fie afectat de caniculă. Ar trebui ca pe parcursul nopţii de joi spre vineri să se finalizeze această lucrare aşa că îi rog pe toţi locuitorii afectaţi să-şi facă provizii din timp pentru că sunt manevre care nu se pot efectua fără o întrerupere totală a furnizării de apă”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de