Ochelarii de soare, la control!


Intră acum și în grupul de

Având în vedere că ne aflăm în sezonul cald, comisarii judeţeni care se ocupă cu protecţia consumatorilor au luat la puricat societăţile ce desfăşoară activităţi de comercializare a ochelarilor de soare, dar şi de vedere, fiind totodată vizitaţi şi operatorii economici care se ocupă cu montarea ochelarilor.

În urma controalelor efectuate, la nu mai puţin de 8 agenţi economici, au fost constatate abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorilor.

Conform afirmaţiilor făcute de directorul coordonator adjunct al CJPC Suceava, Elena Oanea, “în ceea ce priveşte ochelarii de soare echipele de control au constatat că aceştia nu întotdeauna sunt etichetați, de obicei nu sunt afişate prețurile, sau sunt neconformi: zgâriați, cu rama fisurată ori alte defecte. Deasemenea, în unele cazuri nu se oferă certificat de garanție conform normelor legale sau certificatele de garanție sunt incomplete, nefiind specificate drepturile consumatorilor conform normelor legale”.

În alte situații, societăți care efectuează consultații oftalmologice, montează și comercializează ochelari de vedere nu informează corect consumatorii asupra tarifelor nespecificandu-se cât costă individual lentilele, ramele (care în fond pot fi cumpărate și separat) și manopera.

În urma verificărilor comisarii CJPC Suceava au dat şi amenzi a căror sumă se ridică la valoarea de peste 27.200 de lei.


Intră acum și în grupul de