Europa sare in ajutor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând de marţi depozitele judeţului Suceava au început să se umple de ajutoarele alimentare pe care Uniunea Europeană le-a trimis către ţara noastră pentru persoanele nevoiaşe.

Conform declaraţiilor oferite de şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, prezent pe parcursul zilei de miercuri la Vatra Dornei, în Suceava vor beneficia de aceste ajutoare persoanele cu venit minim garantat, cele cu handicap, copii aflaţi în situaţii dificile şi persoanele aflate în şomaj.

În urma unui calcul sumar, de ajutoarele europene ar urma să beneficieze aproximativ 93.000 de suceveni.

“Ajutoarele au început să vină, iar noi am demarat deja acţiunea de distribuire a acestora către administraţiile locale cele răspunzătoare pentru acţiunea de împărţire a alimentelor conform datelor puse la dispoziţie de serviciile de asistenţă socială din cadrul Primăriilor”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Vorbind în cifre, este vorba despre 1.323 de tone de făină albă, 654 de tone de mălai, 333 de tone de paste făinoase, 126 de tone de biscuiţi, 121 de tone de zahăr şi peste 100 de tone de lapte praf.

Preşedintele administraţiei judeţene a ţinut în acelaşi timp să tragă şi un semnal de alarmă cu privire la faptul că toate bunurile ce vor fi împărţite persoanelor nevoiaşe nu pot fi comercializat,e iar răspunzători de respectarea acestui lucru sunt chiar şefii administraţiilor locale.


Intră acum și în grupul de