Un veac si jumatate de invatamant de calitate la Colegiul National „Stefan cel Mare” Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Înfiinţat prin decret imperial, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava sărbătoreşte anul acesta 150 de ani de „excelenţă în educaţie”, astfel că pregăteşte o serie de festivităţi pentru perioada 11- 16 octombrie. „Avem un veac şi jumătate de învăţământ de calitate, de excelenţă. Suntem foarte bucuroşi că suntem sprijiniţi de foştii absolvenţi, atât financiar cât şi prin implicarea lor directă în activităţi”, a declarat directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Dan Popescu marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, fonduri organizatorice pentru tipărirea monografiei şcolii, afişe, invitaţii şi programe au fost asigurate de grupuri de foşti absolvenţi din Cluburile Leons şi Rotary. De altfel, toate acestea dar şi alte obiecte importante legate de instituţie se vor găsi şi într-un stand oferit cu ocazia evenimentului, de Iulius Mall.

Dan Popescu a precizat că, pe tot parcursul săptămânii vor avea loc foarte multe manifestări, de la concursuri, spectacole, expoziţii, la simpozioane şi mese rotunde.

Printre invitaţi, la manifestare sunt aşteptaţi absolvenţi ai colegiului sucevean, reprezentanţi ai Casei Regale, Preşedinţiei, Guvernului, Ministerului Culturii, Parlamentului, Ambasadei Austriei, Alianţei Colegiilor Centenare, dar şi ai autorităţilor locale şi judeţene.

„Şcoala a fost informată prin Cancelaria regală despre faptul că maiestatea sa a luat în vedere această manifestare şi aşteptăm să ni se comunice dacă vor veni la Suceava. Şcoala a fost înfiinţată prin decret imperial, de aceea ne-ar bucura foarte mult dacă invitaţia noastră ar fi onorată. De asemenea, în 1935, împreună cu Carol al II-lea, Regele Mihai însoţit de primul ministru şi câţiva miniştri au fost la jubileul de atunci şi au lăsat urmaşilor 4 castani în zona actualului Cinema Modern”, a spus Dan Popescu.

În cei 150 de ani, unitatea de învăţământ a avut peste 600 de profesori angajaţi şi peste 30 de directori.


Intră acum și în grupul de