Teancuri de acte si facturi nesemnate, in mapa conducerii DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

De aproape o săptămână, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu are nici un director executiv. Până joi la prânz, la DSP Suceava nu sosise nici un ordin de numere pentru un nou director interimar deşi instituţia a înştiinţat încă de luni, Ministerul Sănătăţii se situaţia creată. Reamintim că Ministerul Sănătăţii a semnat eliberarea din funcţie a directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul specialist de medicina muncii Ingrid Kruk Irimescu, care, pe data de 14 septembrie, şi-a dat demisia, invocând motive personale, la numai două săptămâni de la numirea sa la conducerea acestei instituţii.

Aceasta a fost eliberată din funcţie vineri, însă în locul ei nu a fost nominalizată altă persoană.

Deoarece instituţia nu are ordonator principal de credite care să semneze actele, în mapa directorului s-au adunat teancuri de acte ce trebuiesc semnate, de la facturile pentru utilităţi la contractele pentru programele de sănătate ce trebuiesc semnate cu fiecare spital din judeţ, în parte, contracte pe baza cărora un unităţile trebuie să primească banii pe programe.

Reprezentanţii DSP Suceava au dat exemplu programul pentru HIV/SIDA prin care consilierii îşi primesc salariile. „Ca să nu-i lase fără bani, spitalul le-a plătit salariile din fondurile proprii şi-i va recupera când le vom da, după ce actele vot fi semnate”, a precizat un reprezentant al DSP Suceava. O situaţie asemănătoare se înregistrează şi la dispensarul TBC din cadrul Spitalului Vechi, unde directorul DSP Suceava ar fi trebuit să semneze decontarea facturii la utilităţi.

Angajaţii DSP Suceava speră ca până pe data de 15 octombrie, instituţia să aibă conducere pentru a le fi semnate statele de plată şi să-şi primească salariile şi aşa reduse drastic.


Intră acum și în grupul de