La Centrul Judetean de Transfuzie Sangvina Suceava s-au epuizat banii de salarii


Intră acum și în grupul de

Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava a ajuns la fundul sacului cu bani, astfel că instituţia nu mai are bani pentru salarii, iar tichetele de masă atribuite donatorilor mai ajung pentru circa 10 zile. Luna septembrie a fost ultimă pentru care în visteria CJTS Suceava s-au mai găsit bani pentru retribuţiile angajaţilor. „Problema este una generală, la nivelul tuturor centrelor din ţară, de aceea lucrurile nu vor rămâne aşa. Se aşteaptă o rectificare, deci bani vor veni”, a declarat joi, directorul CJTS Suceava, Maria Pilat.

Instituţia sanitară a renunţat în această vară şi la un număr de 4 angajaţi, astfel că în momentul de faţă are 26 salariaţi. „Ne afectează această restructurare, căci nici aşa eram foarte puţini. Vom face teren mai puţin căci nu mai are cine merge. Se mergea o dată pe săptămână la Fălticeni şi Rădăuţi şi o dată pe lună la Câmpulung Moldovenesc. Nu mai putem să-i trimitem pentru că aici nu va mai rămâne nimeni să recolteze”, a precizat Maria Pilat subliniind că, deşi s-au redus salariile şi sporurile „oamenii vin benevol pentru gărzile de sâmbătă şi duminică”.

Cât priveşte tichetele de masă ce se acordă donatorilor, directorul CJTS Suceava a spus că nu s-au înregistrat discontinuităţi până acum, dar în momentul de faţă ajung pentru aproximativ 10 zile. „Aşteptăm bani pentru achiziţionarea altora noi. Dacă vor fi probleme, se anunţă fiecare donator în parte înainte de recoltare, iar dacă doreşte să rămână în continuare o poate face, dacă nu poate reveni altă dată. De asemenea, ei pot dona şi reveni altă dată să ridice tichetele”, a menţionat Maria Pilat.

La reactivi şi pungi pentru sânge situaţia este stabilă. „Aprovizionarea cu pungi şi reactivi a fost constantă şi nu am rămas în pană, iar dacă am rămâne vom apela la centrele judeţelor din jur până ne aduce firma şi apoi le-am înapoia”, a subliniat directorul CJTS Suceava.


Intră acum și în grupul de