Peste 100 de persoane din Ucraina au fost reținute în ultima săptămână la granița cu UE și Moldova pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de persoane au fost reținute în ultimele șapte zile de grănicerii ucraineni la frontiera de vest a Ucrainei pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Potrivit Serviciului de Frontieră de Vest din Ucraina, în ultimele șapte zile aproximativ 500.000 de persoane și aproape 130.000 de vehicule au trecut prin granițele de vest ale Ucrainei cu UE și Moldova.

Sursa citată arată că peste 100 de persoane au fost reținute pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în zona de responsabilitate a Administrației Regionale Vest.

Dintre aceștia, 64 au încercat să treacă ilegal frontiera prin punctele de control folosind documente false, sau cei care nu dau dreptul de trecere a frontierei, cazurile fiind transferate pentru cercetare poliției naționale.

Alte 38 de persoane au încercat să ajungă în străinătate ocolind punctele de trecere desemnate.

Totodată, în aceeași perioadă, polițiștii de frontieră ucraineni de la frontiera de vest au depistat și 500 de grame de amfetamină, au oprit transferul peste frontieră a circa 16.000 de pachete de țigări, o pușcă automată de calibru 5,45 mm și 120 de cartușe.


Intră acum și în grupul de