Incendiul de la Vicovu de Sus: O femeie de 41 de ani a dat foc casei, iar apoi s-a spânzurat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au stabilit că incendiul de marți seara care a afectat o locuință din Vicovu de Sus a fost pus de soția proprietarului, o femeie de 41 de ani, care ulterior s-a spânzurat.

Potrivit primelor date ale anchetei, proprietarul împreună cu fratele său și cu un cunoscut au mers marți seara la locuința sa și a constatat că ușa de acces este încuiată.

El a mers apoi și a spart geamul de acces în magazie, moment în care a observat că dintr-o parte a locuinței iese fum și a sunat la 112.

Pompierii care au pătruns în magazia unde proprietarul a observat faptul că iese fum au procedat la stingerea focarului, iar treptat au înaintat în celelalte camere din imobil unde au observat faptul că sunt prezente mai multe focare de aprindere.Totodată accesul din magazie către restul camerelor din imobil era blocat prin închiderea cu cheie a unei căi de acces.

Procedând la stingerea focarelor și înaintând în imobil, lucrătorii din cadrul ISU Suceava au observat faptul că la etajul imobilului sunt prezente încă patru focare de aprindere, de asemenea căile de acces la camerele de la etaj erau asigurate prin închidere cu cheie.

În timpul intervenției, lucrătorii din cadrul ISU Suceava au identificat într-o debara de la etajul imobilui cadavrul soției proprietarului, o femeie de 41 ani care se spânzurase de grinda principală a imobilului aflată în podul acestuia.

La fața locului s-a prezentat un echipaj SAJ care după efectuarea manevrelor de resuscitare a constatat decesul femeii.

În urma intervenției echipajului de pompieri din cadrul ISU Suceava, incendiul a fost localizat și stins, reușindu-se salvarea imobilului, fiind constatate pagube precum degradarea pereților și a bunurilor aflate în locuință.

De asemenea, acestia au stabilit ca și cauză a incendiului folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, respectiv faptul că incendiul a fost provocat intenționat de femeie întrucât casa era încuiată din interior, iar în urma efectuării cercetării cadavrului a fost identificată o brichetă în buzunarul stâng al pantalonilor cu care era îmbrăcată victima.

Din declarația verbală a soțului a rezultat faptul că nu există suspiciuni cu privire la incendirea locuinței și nici cu privire la decesul femeii întrucât aceasta suferea de o cancer, iar din momentul în care a aflat de această situație, era vizibil afectată și într-o continuă stare depresivă, motiv pentru care ar fi incendiat locuința și s-ar fi spânzurat.


Intră acum și în grupul de